dinsdag 9 juli 2013

Winkelcentrum '40-'45 , Slotermeer, Amsterdam gaat de hoogte in



Het supermarkt-complex op winkelcentrum '40-'45 krijgt een extra verdieping. Het huidige complex heeft op de parterre een supermarkt van Aldi en op de eerste een van Tanger. Op de tweede komt een vestiging van Action. Het oorspronkelijke ontwerp was van architect P. Zanstra. In het gebouw is een postkantoor geweest, vervolgens een vestiging van Kwantum en is nu een supermarkt-complex.



In sommige landen wordt een extra verdieping er zomaar "opgeplakt". Hier is een degelijke constructie uitgevoerd. Op de bovenfoto is al het roltrapsysteem te zien.



Ook in het Tuinstadhuis (het vroegere NVV-gebouw en nu een locatie van Stadsdeel Nieuw-West)) vinden verbouwingen plaats. Het ontwerp van het NVV-gebouw was van bureau Lucas en Niemeyer.



Vlakbij het winkelcentrum staat het nieuwe Multifunctionele Centrum Slotermeer. Nog wat binnenwerk verrichten en het gebouw kan geopend worden.



De zichtlijn (straalpad?) van Scala richting Haarlem is in tact gebleven. Het nieuwe centrum past mooi in de bestaande bebouwing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten