zaterdag 17 mei 2014

Nog ruimte voor wonen en sporten in Laan van Spartaan


De woonlocatie Laan van Spartaan heeft bij de ontwikkeling last van de tegenvallende economische ontwikkelingen. Stap voor stap nadert het gebied de totale inrichting. Oorspronkelijk waren hier alleen sportvelden, nu is er een combinatie van sport en wonen tot stand gebracht. Ook de straatnamen verwijzen naar legendarische sportmensen. B.v. Fanny Blankers-Koen.


Bijzonder opvallend is de achterzijde van het appartementengebouw De Tribune. Deze zijde bevindt langs de A-10 West en vormt een geluidsbuffer voor de Laan van Spartaan. Architect: Claus en Kaan.


In De Tribune bevindt zich ook een multifunctioneel indoorsportcomplex.


In dit gebouw, Zuidoostkavel, hoek Jan van Galenstraat en A-10 West bevinden zich Circus Elleboog en een ROC-Kunsten vestiging en een sportaccomodatie. Architecten: Claus en Kaan en DP6.


De plastieken geven de omgeving, sportveld en woningen een dynamisch aanzicht.


Ook de eenden hebben hun plaatsje gevonden. Dit is een deel van de gracht vlakbij de Erasmusgracht.


Een voorbeeld van het concept van de Laan van Spartaan: sport en wonen. De gracht heeft een functie als buffer tussen het sportveld en de huizen, maar is ook een mooie zichtlijn richting Slotermeer-Zuid.

 

Hier is een gebied, dat is gereserveerd voor het Midden en Westkavel. Hof A staat in de komende planning.


De Noordstrook biedt een majestueuze aanblik. Elk wooncomplex heeft een eigen architectuur. De skyline van de Laan van Spartaan langs de Erasmusgracht (richting Hoofdweg). Architecten: Claus en Kaan, Dick van Gameren architecten, Diederendirrix. (dank aan Anna van Oers voor correctie).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten