zaterdag 29 mei 2010

Referendum Singelgracht

Het referendum Singelgracht (parkeergarage onder de gracht) verdient meer aandacht dan de gebruikelijke onderwerpen, die in dit weblog aan de orde komen. Om te beginnen de "politieke" kant. Oorspronkelijk was dit een referendum van Stadsdeel Westerpark. Door de fusie van de stadsdelen kunnen nu ook inwoners van De Baarsjes, Bos en Lommer en Oud West hun mening geven over dit plan, terwijl zij minder betrokken zijn bij deze locatie. Ook is het referendum slechts een raadgevend referendum, dat wil zeggen, dat de deelraad kan beslissen tegen de uitslag in van het referendum . Bouwtechnisch is de parkeergarage niet al te moeilijk te verwezenlijken, maar verkeerstechnisch (logistiek van aan-en afvoer) is de situatie gecompliceerd.
De in- en uirit wordt gesitueerd in het Frederik Hendrikplantsoen nabij het Cartesius Lyceum. De verkeerscapaciteit in deze omgeving is beperkt èn divers: fietsers, auto's, bus-en tramverkeer en voetgangers uiteraard. Reden om niet de andere kant te kiezen (Hugo de Grootstraat), want die is nog gecompliceerder (de Marnixstraat is een deel van de Binnenring).


Singelgracht, richting Raampoort.


Verkeersbeeld ter plaatse op brug Singelgracht.


Locatie van in-en uitgang van parkeergarage.


Verkeersbeeld kruising Nassaukade.


Verkeersbeeld kruising Marnixstraat/brug Nassaukade (dodelijk ongeval scholier Boris Kouwen)


Singelgracht vanaf Hugo de Grootstraat, richting Frederik Hendrik plantsoen.


Verkeersbeeld kruising Hugo de Grootstraat/Nassaukade (circuit Frederik Hendrikstraat/Hugo de Grootstraat beperkt verkeersstroom naar/van Jan van Galenstraat).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten