Vaak wordt een stripboek(je) gezien als een lummelig boekje, dat na het lezen en bladeren leidt tot simpel lachen of boos worden. Zoals er meer is tussen hemel en aarde, zo is er meer te ontdekken in de wereld van de stripboeken. Bovenstaande uitgave van Suske en Wiske is gebaseerd op het inmiddels eeuwenoude verhaal van Reinaert de vos. Het verhaal is knap overgezet naar de hedendaagse realiteit.
Ook dit verhaal van Lucky Luke heeft een (historische) achtergrond: de aanleg van de telegraafverbindingen dwars door de Verenigde Staten. De indianen hadden toen nog, grotendeels, hun eigen land in handen. Ook is er een tekenfilm van deze strip gemaakt. Zeker de moeite waard om nog eens te zien hoe het allemaal is gegaan met de Europese "kolonisten".
Dit stripboek is een uitgave van de Integrale Kankercentra (Nederland/België). Op speelse wijze worden de risico's van roken, drinken, zonnen en meer onder de aandacht gebracht. Na het lezen toch nog eens nadenken...
Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van het Kennemer Gasthuis, ontstaan door de samenvoeging van het Joannes de Deo, het St. Elisabeth Gasthuis (beide te Haarlem) en Zeewegziekenhuis in Velsen, is dit stripboek uitgegeven. Een heel creatief idee. Bij het vijfjarig bestaan was een (klassiek) geschiedkundig boek uitgegeven.
Dit stripboek was het Nationaal Geschenk 2005, zestig jaar na de Bevrijding. De strip is door het Ministerie van VWS geschonken aan leerlingen van het Voortgezet Onderwijs. Het is geproduceerd door de Anne Frank Stichting en het Verzetsmuseum Friesland. Eric Heuvel heeft samen met vele anderen de oorlogstijd van 40'45 op een rustige manier gepresenteerd aan de hedendaagse jongeren.
Op het ogenblik is er veel oorlogsgeweld in de wereld, reden om met dit bekende stripboek het weblog af te sluiten. Helaas: het ene beest is dood, maar er zijn weer nieuwe!